4 Mart 2015 Çarşamba

GİRİŞİMCİLER PROJE HAZIRLARKEN ZORLANIYOR

Teknogirişim Sermayesi Desteği, Girişimcilerini Projelendirme Çalışmalarında Zorluyor

Günlerdir üzerinde çalıştığım, Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği çerçevesinde, birçok araştırma yapmama rağmen katma değerli bir bilgi edinme platformu ya da birey bulamadım diyebilirim. Bu proje çerçevesinde, Üniversitemin Teknoket'i bünyesinde destek verilmiş olsa da yeterli düzeyde olmamıştır. Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi ve TUBİTAK Girişimcilik Desteği çerçevesinde girişimcilerin birçok sorun yaşadığı görülmektedir. İş Fikirlerinin projelendirme aşamasında yeterli açıklama ve destek bulamaması iş fikrinin yeterli düzeyde aktaramamakta belki de katma değeri yüksek bir projenin, olması gerekenden daha aşağı gözükmektedir.

Buradan, Girişimcilerin Temel Sorunları Ortaya Çıkmaktadır.

1. Güven Sorunu
2. Projelendirme çalışmalarının, yeterli düzeyde içeriğinin açıklanmaması
3. Örnek bir çalışmanın yer almaması
4. Her ne kadar kaynak verilmiş olsa da projenin hazırlanırken, temel aşamaların anlaşılmadığı ve açıklanmadığı
5. Projeler için yardımcı olabilecek kişilerin, maddi bir beklenti içerisinde bulunması.
6. Katma değerli projelerin hazırlanması ve icra maddelerinin düzenlenmesi için girişimcilere teknokentler bünyesinde güvenilir ve ücretsiz desteklerin sunulması
7. Her girişimci için büyük sorun teşkil eden işin icra kısmı hakkında eğitimler ve mentorluk desteklerinin yeterli düzeyde verilmemesi
8. En büyük sorun ise Teknokentlerin yeterli düzeyde girişimci gençler ile ilgilenmemeleri, daha çok şirketler bünyesindeki çalışmalara zaman ayırmaları..

Eminim bu konuda daha birçok zorluk çeken kişiler vardır. Kendileri de bu sorunları yorum ile iletirse genel sorunları bir arada toplayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder