22 Mart 2015 Pazar

İnovasyon Haftası İzmir 2015

inovasyon-haftasi-2015














İnovasyon Haftası İzmir 2015

19 - 20 Mart 2015 tarihleri arasında Swiss Hotel İzmir'de gerçekleştirilen inovasyon haftası ile Türkiye'de inovasyon ve inovasyonun geleceği konuşuldu. Son gününde katılım sağladığım organizasyonda protokol ve açılış sonrası inovatif stratejist Stefan Lindegaard açık inovasyon konuşmasını gerçekleştirdi. İş adamlarının yanında çoğu öğrenci olan konuşmacılara inovasyon kavramını ve nereye gittiği anlatan stratejist önemli bilgiler verdi.

marka-ve-markalasma

Marka ve Markalaşma Paneli

Ardından Markalarımız ve Markalaşma paneli ile Saffron Brand Consultants Türkiye ve Orta Asya Direktörü Turgay Adıyaman moderatörlüğünde;
- Keskinoğlu Yönetim Kurulu üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu
- Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu İnovasyon Direktörü Boğaç Şimşir
- Stratejik Marka Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Ali Gökçe Ertan
konuşmacıları ile marka ve markalaşma adına panel düzenlendi. Marka ve markalaşma konularına  önem veren ve sürekli takip eden biri olarak kendi açımdan bu paneli değerlendirmem gerekirse,
beklentim altında kaldı diyebilirim. Marka üzerine konuşulsa da tam anlamıyla markalaşma üzerine temel düşünceler bile açıklanmamıştır. Genellikle ülkemizde şirketlerin markalaşmaya önem vermediği sorunları üzerine konuşularak, asıl konuşulması gereken markalaşmanın önündeki engellerden bahsetmeyerek dinleyiciler için panelin katma değerini düşürmüştür. Panele katılmadan önceki en büyük beklentim, markalaşma aşamalarındaki sorunların çözüm noktasında neler yapılması gerektiği iken beklentilerimi göremedim diyebilirim.

mobil-gelecek

Mobil Gelecek Paneli

İzmir İnovasyon Haftası 2015'in diğer bir paneli ise mobil gelecek üzerine idi. PayByMe Kurucusu Mehmet Metin Okur moderatörlüğünde 
- TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Devrim Deniz Cengiz
- Vodafone Türkiye İş Ortaklıkları ve Girişimcilik Kıdemli Müdürü Rüçhan Ziya
- Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç
- Turkcell Kurumsal Çözümler Bölüm Yöneticisi Volkan Kadem
konuşmacıları ile eğlenceli bir panel düzenlendi. Panele katılmadan önceki beklentim mobilin ileriki yıllarda ne duruma geleceğini öğrenmekti. Her ne kadar faydalı bilgiler verilmiş olsa da konuşmacılardan internet üzerinde yapılan yayınlardan farklı bir bilgi çok alamadım diyebilirim. Genellikle temel bilgiler ve istatistikler verilen panelde özellikle TEB konuşmacısı Devrim Deniz Bey konuşmasında bilgilerden daha çok TEB'in tanıtımı gerçekleştirdi.
Mobil Gelecek Paneli ile ilgili satır başlarını paylaşmak gerekirse;
- Ürettiğiniz değeri insanlara en yakın yere getirmelisiniz. Getirmelisiniz ki son tüketiciye her an ulaşabilesiniz. (Mehmet Metin Okur)
Bu söz altında bir sunum gerçekleştiren Mehmet Metin Okur, yakınsama kavramını kullanarak ilginç bir sunum yaptı diyebilirim Bu sunumu özet geçmek gerekirse;
İnovasyon kavramı üzerine Dünyanın Gelişimini inceleyen konuşmacı, zamanla gelişen ürünlerden bahsetti. 
Örnek 1;
1. Telefon Kulubeleri ile telefon ile ilk kez tanıştık.
2. Ev Telefonu ile evimizin içine kadar geldi.
3. Cep Telefonu ile cebimize girdi ve istediğimiz her yerde konuştuk.
Örnek 2;
1. Bilgisayar
2. Destop
3. Laptop
4. Tablet
Örnek 3;
1. Papirus
2. Kitap
3. Kütüphane
4. Google
tüm bu örnekler sonrası verdiği örnek her şeyi özetliyordu. Son verdiği örnek ise Smartphone'lardı.
Dünyanın yakınsama kavramını ve inovasyonu nasıl kullandığını gösteren konuşmacı etkili bir sunum gerçekleştirdi diyebilirim.
Genel manada günü özetlemek gerekirse, işadamlarımızın hala bu tarz organizasyonlara önem vermediğini bir kez daha gözlemledim. Ancak üniversite öğrencilerinin bu tarz organizasyonlara verdiği büyük önem ülkemiz adına gelecek açısından umut verici olarak görmekteyim. Son olarak bu tarz organizasyonların daha çok artırılması ve daha çeşitli sektörlerden konuşmacıların dahil edilmesi gerekmektedir. 
Yine de emeği geçen herkesi kutluyor seneye yine görüşmek üzere diyorum.

İnovasyon İle Geleceğe Kucak Açalım


cengiz-sarikaya







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder